Saturday, December 18, 2010

ke Negeri di Bawah Bayu


Tarikh: 7 Oktober 2010-14 Oktober 2010

Tak sempat nk update aktiviti  dlm blog ni maklumlah bz je memanjang..
Tapi takpelah sbg catatan yg kami sekeluarga pernah sampai ke sini. Hampir seminggu di Sabah tujuan nyer utk ke konvokesyen adik di UMS maka hari yang selebihnya kira makan angin terus la. 

Saya pun sempat jumpa rakan sekelas PJJ  online di Sabah ..akhirnya bersua muka juga kita Jus....nice meet you..

 Hari Konvokesyen 9 Oktober 2010

   UMS

My mum & sis



Jalan-jalan sekitar UMS...

Ikan apa ni besau.. kalau saya takut nk makan 
boleh pegang ikan 
1st time tengok tapak sulaiman beraneka warna
p ke pulau sipadan hehehe
Pantai kat Sabah pun cantik
kreatif la
Bak kata orang kalau ke Sabah tak singgah ke pasar Filipina tak sahkan...so kitorg pegi la tengok maner yang berkenan untuk dijadikan souvenir kpd diri sendiri dan saudara mara & rakan2 terdekat.

Beli jangan tak beli
Kitorg pn beli jugak ikan terubuk dan lain2 makanan kering untuk mencuba makanan dari Sabah ni..

                        
                                  Susah nak dapat shoot terbaik coz awan tebal meliputi gunung kinabalu


Seterusnya program ke Kundasang dan kg Luanti. Asalnya aku yang drive keta tp memandangkan jalan yang begitu curam dan berbukit bukau akhirnya aku surrender mintak member adik tolong bawak kan...


Akhirnya sampai ke hot spring

Aku xleh lupa la titi ni ade nenek tu p hayun titi ni bertempik aku ngn mak aku...gayat tu...nenek tu boleh gelak pulak..tu belum masuk anjing yang jinak duk melilau2...anjing tu x der wat apa2 kitorg dah gabra..

Seronok nampak berendam


Ni di Kg Luanti (bg ikan makan)
Pengalaman kene gigit dek ikan xleh dilupa

Singgah sebentar di Kinabalu Park..sejukkkkkkkkkk

Cuaca yang menyukarkan perjalanan hujan dan kabus..



 Seminggu kami di sana rasa tak puas nak jalan lagi...apa2 pun Sabah best





Ini k.ika, siddiq(bb) n siti..TQ atas segala keperluan sepanjang kami berada di Sabah...


Note: Seminggu berada di sana memang rindu kat kucing2 yang ditinggalkan..nasib baik ada abang yang tolong jagakan..maklumlah mata dah celik & langkah pun panjang..Rindu terubat la sket coz ada gambar2 diorg dlm handphone & camera...




















0 comments:

Post a Comment

komen sikit