Our Story (7) Thailand (4) General (3) Aircond kancil (2) petua (2) tutorial blog (2) Air Laici (1) Ais Batu Cendol (1) Alergik kacang (1) Artis (1) Berhati2 dijalan raya (1) Bio Cleanz Multi Purpose Spray (1) Car perfume (1) Dinner 2011 (1) Expired (1) Gula kapas (1) Hello Kitty Road Tax Stickers (1) Hukum Pakai Placenta biri2 (1) Jeruk Kelubi (1) Kenangan (1) Kerja (1) Keyboard skin (1) Krisis Minyak Masak (1) Langkawi (1) Mandi manda di pantai (1) OKU (1) Octard Cover Foundation (1) Perangkap lalat (1) Pisang kaki (1) Purifying Cleansing Gel SHAKLEE (1) Resepi donut (1) Resepi mee sup (1) Semerbak (1) Sendayu Tinggi (1) Spek (1) Sumai Suite Hotel (1) Vacuum mini USB (1) air (1) asam boi (1) avalon japanese fish collagen (1) bawang putih (1) belajar sulam (1) bertani (1) bika ambon (1) brownies bakar (1) buah stor (1) calar (1) cantik ciptaan NYA (1) cooler pad (1) cucuk tanam (1) didik (1) fridge magnet (1) give away (1) halia (1) handbag hook (1) hasil seni mengait (1) hi goat (1) jalan raya (1) kaca mata (1) kalsium (1) kerbau (1) key chain (1) kolar baju (1) kolestrol (1) kuih pu kapur (1) kuih sagu (1) larangan merokok (1) luar rumah (1) magic blender (1) makan angin (1) mesin sulam brother (1) norefal (1) outdoor filter (1) penapis air (1) pendant swarovski (1) punch aid (1) punch maker (1) rambutan (1) resepi (1) rojak buah (1) rojak ikan (1) rojak timun (1) sambal terung (1) sampah (1) sarung lengan (1) scrabble (1) self cover button maker (1) shaklee (1) stongan (1) sulaman (1) tanam (1) tapis (1) tapisan (1) tilam kekabu (1) tips (1) ubat batuk alternatif (1) udang galah (1) umpan anai2 (1) water (1)

Tuesday, February 1, 2011

JoM p KoTa SinGa

Tarikh: 27 Januari 2011-29 Januari 2011


Bg aku stkt nk p jalan2 n kenal tempat orang mmg aku nk join..kalau nk shopping sakan kene standby duit banyak2 la..Al maklumlah kalau dr nilai MYR rendah dr SGD terpulang kepada masing2...so this trip to Singapura..
kalau nk tukar duit tu area JB penuh ngn pengurup wang..kene budget betul2 sblm tukar yeee...



Bagi yang dah tukar, kalau ade balance tu nk convert balik ke MYR nilai dia lg rendah tauuu..kalau syiling pengurup wang memang tak nak...simpan ajelah wat kenangan


eye of singapore

ujan membasahi bumi  

Jalan2 kenal negara orang....

Marina Bay Sand..snap dr jauh jelah








uinversal studio



welcome to sentosa island.........





orang kata kalau p Singapore tak sah kalau tak singgah sini...



memandangkan masa yg diberikan oleh tourist guide begitu singkat,aku n rakan2 lain membuat keputusan utk tidak masuk coz dalam masa beberapa jam sahaja tak memadai utk aku menjelajah keseluruhannya lagipun salah satu faktor ujan lebat,aku asyik  gelongsor je huhuhu


byk syiling dalam kolam ni... teringat dalam citer2 omputeh psg niat lps lempar duit syiling..



jomm naik ..tengok images of Singapore







sempadan Johor-Singapore



singgah solat di sini...
restoren famous di singapore so kitorg seme memilih utk mkn di sini..
nasi beriani kat sini mmg banyak lepas diorg letak nasi+lauk2 lepas tu ltk nasi plak..ya ammpunnnnn banyak gilerrr aku mmg x abis nak makan  n aku tak tergamak nak order  sbb for sure tak abis..membazir...

memang besar murtabak kat sini tapi aku pilih saiz kecik jeee tp size dia msh bsr walaupun aku order yg kecik..tu pun x abis, tapau bawak balik abis jgk makan....


\


sape2 yg nak beli kasut blh sggah sini..aku pun beli sepasang tak igt dlm brp dolar ntah...


nak balik Malaysia dah
bolehhhla