Our Story (7) Thailand (4) General (3) Aircond kancil (2) petua (2) tutorial blog (2) Air Laici (1) Ais Batu Cendol (1) Alergik kacang (1) Artis (1) Berhati2 dijalan raya (1) Bio Cleanz Multi Purpose Spray (1) Car perfume (1) Dinner 2011 (1) Expired (1) Gula kapas (1) Hello Kitty Road Tax Stickers (1) Hukum Pakai Placenta biri2 (1) Jeruk Kelubi (1) Kenangan (1) Kerja (1) Keyboard skin (1) Krisis Minyak Masak (1) Langkawi (1) Mandi manda di pantai (1) OKU (1) Octard Cover Foundation (1) Perangkap lalat (1) Pisang kaki (1) Purifying Cleansing Gel SHAKLEE (1) Resepi donut (1) Resepi mee sup (1) Semerbak (1) Sendayu Tinggi (1) Spek (1) Sumai Suite Hotel (1) Vacuum mini USB (1) air (1) asam boi (1) avalon japanese fish collagen (1) bawang putih (1) belajar sulam (1) bertani (1) bika ambon (1) brownies bakar (1) buah stor (1) calar (1) cantik ciptaan NYA (1) cooler pad (1) cucuk tanam (1) didik (1) fridge magnet (1) give away (1) halia (1) handbag hook (1) hasil seni mengait (1) hi goat (1) jalan raya (1) kaca mata (1) kalsium (1) kerbau (1) key chain (1) kolar baju (1) kolestrol (1) kuih pu kapur (1) kuih sagu (1) larangan merokok (1) luar rumah (1) magic blender (1) makan angin (1) mesin sulam brother (1) norefal (1) outdoor filter (1) penapis air (1) pendant swarovski (1) punch aid (1) punch maker (1) rambutan (1) resepi (1) rojak buah (1) rojak ikan (1) rojak timun (1) sambal terung (1) sampah (1) sarung lengan (1) scrabble (1) self cover button maker (1) shaklee (1) stongan (1) sulaman (1) tanam (1) tapis (1) tapisan (1) tilam kekabu (1) tips (1) ubat batuk alternatif (1) udang galah (1) umpan anai2 (1) water (1)

Wednesday, September 28, 2011

Udang Galah


Pernah tengok tak kat tmpt kita jual udang galah goreng n celup tepung mcm ni? So far di tempat saya tak pernah nampak
Yang ni di Songkhla, Thailand..

Sunday, September 25, 2011

Post Entri Dalam Blog

Step pertama
log in ke www.blogger.com (masukkan e-mail & password kawan2 yg masa mula2 create tu ingat tau)


Step ke dua
klik New Post dan paparan yang akan keluar adalah seperti di bawah

Step ketiga 
masukkan tajuk/title entry tu & apa2 isi kandungan yang kawan2 hendak ceritakan





Step keempat
Setelah selesai isi kandungan yg diceritakan ..kawan2 blh klik PREVIEW dulu lepas tu baru  klik 
PUBLISH POST
*Jika belum mahu post entri kawan2 boleh SAVED dulu di mana ianya akan di masukkan ke dalam draft & ianya tidak dipaparkan di dalam blog selagi kawan2 belum klik PUBLISH POST


Taraaaaaaaaaa
 post kawan2 telah di PUBLISH 



*Jika nak edit citer apa2pun  kawan2 boleh klik EDIT POST 



Thursday, September 15, 2011

Cara Buat Blog

Untuk berblog di blogspot pertamanya anda perlu mempunyai e-mail adress.

*Jika anda mempunyai akaun Google atau Orkut boleh terus sign in pada laman web Blogspot 

*Jika tidak, anda perlu terlebih dahulu mendaftar di Blogspot. Pergi ke laman web Blogspot.
Caranya ikut step2 bergambar yg ditunjukkan

Step pertama Klik sini lepas itu klik 
Get Started


Step ke dua 
Lepas klik Get Started akan keluar CREATE A GOOGLE ACCOUNT..isikan semua details berkenaan setelah selesai klik CONTINUE


Step ke tiga 
NAME YOU BLOG. Perlu letakkan nama blog & url blog tu


*Blog title:
Untuk namakan blog kawan2. Nama blog ini akan muncul pada dashboard, profile blog dan juga pada laman blog. Seeloknya bagi nama yang melambangkan identiti kawan2 atau apa yang berkaitan dengan pengisian blog kawan2.
*Blog Url Adress:
Untuk alamat blog kawan2 plak. Contohnya (http://dunialuas2u.blogspot.com/). Kemudian check pada availability untuk menyemak samaada nama blog yang korang pilih tue dah ada orang guna atau belum. Seeloknya url dan nama blog selari atau saling berkaitan.
*Word Verification:

Masuk huruf yang dipaparkan untuk verify (sahkan).

Selepas siap, boleh klik “CONTINUE”.

Step ke empat
Pilih template yang hendak dipaparkan dlm blog

Step ke lima
bila keluar your blog has been created..maknernye anda dah boleh mula berblogging....



Hepi berblogging