Our Story (7) Thailand (4) General (3) Aircond kancil (2) petua (2) tutorial blog (2) Air Laici (1) Ais Batu Cendol (1) Alergik kacang (1) Artis (1) Berhati2 dijalan raya (1) Bio Cleanz Multi Purpose Spray (1) Car perfume (1) Dinner 2011 (1) Expired (1) Gula kapas (1) Hello Kitty Road Tax Stickers (1) Hukum Pakai Placenta biri2 (1) Jeruk Kelubi (1) Kenangan (1) Kerja (1) Keyboard skin (1) Krisis Minyak Masak (1) Langkawi (1) Mandi manda di pantai (1) OKU (1) Octard Cover Foundation (1) Perangkap lalat (1) Pisang kaki (1) Purifying Cleansing Gel SHAKLEE (1) Resepi donut (1) Resepi mee sup (1) Semerbak (1) Sendayu Tinggi (1) Spek (1) Sumai Suite Hotel (1) Vacuum mini USB (1) air (1) asam boi (1) avalon japanese fish collagen (1) bawang putih (1) belajar sulam (1) bertani (1) bika ambon (1) brownies bakar (1) buah stor (1) calar (1) cantik ciptaan NYA (1) cooler pad (1) cucuk tanam (1) didik (1) fridge magnet (1) give away (1) halia (1) handbag hook (1) hasil seni mengait (1) hi goat (1) jalan raya (1) kaca mata (1) kalsium (1) kerbau (1) key chain (1) kolar baju (1) kolestrol (1) kuih pu kapur (1) kuih sagu (1) larangan merokok (1) luar rumah (1) magic blender (1) makan angin (1) mesin sulam brother (1) norefal (1) outdoor filter (1) penapis air (1) pendant swarovski (1) punch aid (1) punch maker (1) rambutan (1) resepi (1) rojak buah (1) rojak ikan (1) rojak timun (1) sambal terung (1) sampah (1) sarung lengan (1) scrabble (1) self cover button maker (1) shaklee (1) stongan (1) sulaman (1) tanam (1) tapis (1) tapisan (1) tilam kekabu (1) tips (1) ubat batuk alternatif (1) udang galah (1) umpan anai2 (1) water (1)

Sunday, October 30, 2011

Homemade Coklat


Saja mengisi masa lapang untuk buat homemade coklat...

Cara nk wat rupanya mudah je..

Coklat saya beli brand ni 1kg dlm RM15.00

 Panaskan air

Coklat letak dalam periuk lain

Memandangkan periuk coklat tu kecik..hehehe kena pegang..x lama pun..air mendidih sekejap je coklat tu pun cair

Sampailah jadi lagu ni




 Pastu isikan dalam mould untuk bentukkan coklat...biarkan sementara untuk sejuk pastu letak dalam peti ais..


Jeng jeng jeng..cam ni r rupanya lepas kuarkan dari mould tu...jom makan......

Sunday, October 23, 2011

Cameron Higlands

Tak sangka plak kursus di hantar ke Cameron Highlands..biasa dlm kawasan tmpt keje or Kolumpo jeee..apa-apapun best jugak p sini walaupun mabuk (gara2 x standby ubat mabuk) itulah padahnya...Faham2 jelah jalan nak p ke sana camner kan..

9 Oktober 2011 hingga 11 Oktober 2011
Gambar2 yang diupload hanyalah gambar jenjalan je..hehehe

Inilah penginapan kami semasa berkursus di Cameron Highlands

model hotel hehehe

Ni ke ladang Teh

Tengok pemandangan kat sini hijau je kan

Sini ke Strawberry Farm

Sebelum sampai ke Ladang Strawberry  kitrog melalui Taman Kaktus dulu

Macam2 jenis rupa kaktus ni

Ni ladang strawberry...kalau nak masuk tengok dengan lebih dekat kena bayar.. nasib baik ada member tolong snapkan...ladang2 ni laluan sebelum sampai ke restoran...

Ni antaran menu yang diorder oleh rakan 


Strawberry coklat...merasa jugak hehehe 



Yang lagi best Strawberry Sundae yang ni saya order...


Sebelahnya plak kedai jual makanan daripada strawberry..antaranya lollipop

 Besar lollipop ni tak reti nak makan huhuhu


 Ini destinasi pasar2 sayuran n buah2an

Ada yang siap beli borong lagi murah...
Ni buah2 yang dikeringkan..
Saya beli yang jenis payah nak dijumpai tempat sendiri salah satunya strawberry & peria...

Yang ni peria...rasa pahit2 still ada skit...

Keychain2 n fridge magnet cantik2 n murah..souvenir lain2 pun cantik tapi saya beli mana yang perlu je hehehe

Nota: Member2 yg pernah pergi bagitahu pasar malam kat sini murah2..tapi time kitorg p sana pasar malam xde pada hari bekerja..huhuhu...