Sunday, October 23, 2011

Cameron Higlands

Tak sangka plak kursus di hantar ke Cameron Highlands..biasa dlm kawasan tmpt keje or Kolumpo jeee..apa-apapun best jugak p sini walaupun mabuk (gara2 x standby ubat mabuk) itulah padahnya...Faham2 jelah jalan nak p ke sana camner kan..

9 Oktober 2011 hingga 11 Oktober 2011
Gambar2 yang diupload hanyalah gambar jenjalan je..hehehe

Inilah penginapan kami semasa berkursus di Cameron Highlands

model hotel hehehe

Ni ke ladang Teh

Tengok pemandangan kat sini hijau je kan

Sini ke Strawberry Farm

Sebelum sampai ke Ladang Strawberry  kitrog melalui Taman Kaktus dulu

Macam2 jenis rupa kaktus ni

Ni ladang strawberry...kalau nak masuk tengok dengan lebih dekat kena bayar.. nasib baik ada member tolong snapkan...ladang2 ni laluan sebelum sampai ke restoran...

Ni antaran menu yang diorder oleh rakan 


Strawberry coklat...merasa jugak hehehe 



Yang lagi best Strawberry Sundae yang ni saya order...


Sebelahnya plak kedai jual makanan daripada strawberry..antaranya lollipop

 Besar lollipop ni tak reti nak makan huhuhu


 Ini destinasi pasar2 sayuran n buah2an

Ada yang siap beli borong lagi murah...
Ni buah2 yang dikeringkan..
Saya beli yang jenis payah nak dijumpai tempat sendiri salah satunya strawberry & peria...

Yang ni peria...rasa pahit2 still ada skit...

Keychain2 n fridge magnet cantik2 n murah..souvenir lain2 pun cantik tapi saya beli mana yang perlu je hehehe

Nota: Member2 yg pernah pergi bagitahu pasar malam kat sini murah2..tapi time kitorg p sana pasar malam xde pada hari bekerja..huhuhu...



0 comments:

Post a Comment

komen sikit