Our Story (7) Thailand (4) General (3) Aircond kancil (2) petua (2) tutorial blog (2) Air Laici (1) Ais Batu Cendol (1) Alergik kacang (1) Artis (1) Berhati2 dijalan raya (1) Bio Cleanz Multi Purpose Spray (1) Car perfume (1) Dinner 2011 (1) Expired (1) Gula kapas (1) Hello Kitty Road Tax Stickers (1) Hukum Pakai Placenta biri2 (1) Jeruk Kelubi (1) Kenangan (1) Kerja (1) Keyboard skin (1) Krisis Minyak Masak (1) Langkawi (1) Mandi manda di pantai (1) OKU (1) Octard Cover Foundation (1) Perangkap lalat (1) Pisang kaki (1) Purifying Cleansing Gel SHAKLEE (1) Resepi donut (1) Resepi mee sup (1) Semerbak (1) Sendayu Tinggi (1) Spek (1) Sumai Suite Hotel (1) Vacuum mini USB (1) air (1) asam boi (1) avalon japanese fish collagen (1) bawang putih (1) belajar sulam (1) bertani (1) bika ambon (1) brownies bakar (1) buah stor (1) calar (1) cantik ciptaan NYA (1) cooler pad (1) cucuk tanam (1) didik (1) fridge magnet (1) give away (1) halia (1) handbag hook (1) hasil seni mengait (1) hi goat (1) jalan raya (1) kaca mata (1) kalsium (1) kerbau (1) key chain (1) kolar baju (1) kolestrol (1) kuih pu kapur (1) kuih sagu (1) larangan merokok (1) luar rumah (1) magic blender (1) makan angin (1) mesin sulam brother (1) norefal (1) outdoor filter (1) penapis air (1) pendant swarovski (1) punch aid (1) punch maker (1) rambutan (1) resepi (1) rojak buah (1) rojak ikan (1) rojak timun (1) sambal terung (1) sampah (1) sarung lengan (1) scrabble (1) self cover button maker (1) shaklee (1) stongan (1) sulaman (1) tanam (1) tapis (1) tapisan (1) tilam kekabu (1) tips (1) ubat batuk alternatif (1) udang galah (1) umpan anai2 (1) water (1)

Saturday, November 26, 2011

Doa Awal & Akhir Tahun

Menjelang Awal Muharram..maafkan saya jika ada salah & silap..mana yg terkasar, terkhilaf, apa jua sama ada secara sengaja atau tidak..saya manusia biasa tak terlepas daripada kesilapan..


Perkara yang disarankan sempena menyambut Awal Muharram
1-Membaca doa akhir tahun iaitu selepas Asar@sebelum azan Maghrib.
Berkemundang je azan Maghrib bacalah pula doa awal tahun.

Berdoa merupakan amalan yg teramatlah digalakkan dalam Islam.
Allah S.W.T berfirman yg bermaksud: "Berdoalah padaKU, Sesungguhnya AKU akan perkenankannya".
Nabi Muhammad SAW: "Doa itu senjata orang mukmin".

Maka apabila tiba saatnya akhir tahun ini,marilah sama2 kita  berdoa supaya ALLAH SWT mengampunkan segala dosa2 kita yang lalu.


Doa Akhir Tahun selepas ASAR@ sblm azan Maghrib
 Doa Awal Tahun sebaik azan Maghrib berkumandang
Sampaikan ilmu walaupun satu ayat

Thursday, November 24, 2011

Barangan Elektrik Berjenama Masa kini Kurang Berkualiti??

Sekarang ini banyak peralatan elektrik yang dibeli kurang berkualiti. penat lah kalau setahun asyik bertukar ganti

Ingat dulu mesin basuh, peti ais, tv, kipas semuanya jenama NATIONAL.. . Kebanyankkannya lebih 10tahun guna baru lah bertukar ganti. Sekarang sejak jenama ini dah xada n diambil alih oleh panasonic seakan gah pada nama saja tp kualiti x hebat pun spt NATIONAL.

Bukan apa mesin basuh br setahun lebih guna dah x berapa ok...2-3 kali kene keringkan baju balik kalau tak menitik2 lah air...dahlah menaikkan bil elektrik bila duk spin 2-3 kali...


Camtu jugak walkman keluaran panasonic..tak tahan jugak...pakai sekejap kene baiki..pastu rosak balik xleh guna terus...malas nak layan terus campak...dah la mahal...

Ni TV kat rumah br je brp tahun ..sudahnya payah nk dpt siaran yg betul2 jelas...ada yg cakap gangguan sbb sebab terlalu ramai org pakai ASTRO so bg yg x guna ASTRO akan mengalami gangguan siaran...
Tp ntahla xkn sbb tu kot...skrg ni bukan siaran je x jelas..kalau x dpt siaran bunyinya amat membingitkan telinga..sampai tahap rs dh xnk guna tv langsung..yg ni jenama TOSHIBA kata jurujual ianya bagus..

Jurujual semuanya bagus kata diorg maklumlah bab2 nk lariskan brgn n dpt komisen..

Ntahlah.............

Sunday, November 13, 2011

Kek Black Forest

Terliurnya nak makan kek..mentang besday baru2 ni p lah beli untuk hilangkan keterliuran itu



Black Forest..sedap..tak puas makan laa