Our Story (7) Thailand (4) General (3) Aircond kancil (2) petua (2) tutorial blog (2) Air Laici (1) Ais Batu Cendol (1) Alergik kacang (1) Artis (1) Berhati2 dijalan raya (1) Bio Cleanz Multi Purpose Spray (1) Car perfume (1) Dinner 2011 (1) Expired (1) Gula kapas (1) Hello Kitty Road Tax Stickers (1) Hukum Pakai Placenta biri2 (1) Jeruk Kelubi (1) Kenangan (1) Kerja (1) Keyboard skin (1) Krisis Minyak Masak (1) Langkawi (1) Mandi manda di pantai (1) OKU (1) Octard Cover Foundation (1) Perangkap lalat (1) Pisang kaki (1) Purifying Cleansing Gel SHAKLEE (1) Resepi donut (1) Resepi mee sup (1) Semerbak (1) Sendayu Tinggi (1) Spek (1) Sumai Suite Hotel (1) Vacuum mini USB (1) air (1) asam boi (1) avalon japanese fish collagen (1) bawang putih (1) belajar sulam (1) bertani (1) bika ambon (1) brownies bakar (1) buah stor (1) calar (1) cantik ciptaan NYA (1) cooler pad (1) cucuk tanam (1) didik (1) fridge magnet (1) give away (1) halia (1) handbag hook (1) hasil seni mengait (1) hi goat (1) jalan raya (1) kaca mata (1) kalsium (1) kerbau (1) key chain (1) kolar baju (1) kolestrol (1) kuih pu kapur (1) kuih sagu (1) larangan merokok (1) luar rumah (1) magic blender (1) makan angin (1) mesin sulam brother (1) norefal (1) outdoor filter (1) penapis air (1) pendant swarovski (1) punch aid (1) punch maker (1) rambutan (1) resepi (1) rojak buah (1) rojak ikan (1) rojak timun (1) sambal terung (1) sampah (1) sarung lengan (1) scrabble (1) self cover button maker (1) shaklee (1) stongan (1) sulaman (1) tanam (1) tapis (1) tapisan (1) tilam kekabu (1) tips (1) ubat batuk alternatif (1) udang galah (1) umpan anai2 (1) water (1)

Tuesday, January 24, 2012

Laici Se

Sekarang bila beli air laici 

RM1.00 sebiji laici

Next time ..mau air je kot...

Thursday, January 12, 2012

Perangkap lalat or bunuh lalat?


 Yang ni perangkap lalat yg amat berkesan sebab ianya perisa ikan masin...
Pernah kucing Leo namanya terpijak mende ni sampai payah nk tanggalkan..bila dah tanggalkan plak gam2 masih terlekat2 pada bulu dia..kesian betul..sudahnya byk bulu yg tanggal..tp xlah smpi dogol..hehehe..
*penting jauhkan daripada kanak2 or haiwan peliharaan spt kucing..
Ni plak kalau rasa geram sgt kat lalat boleh belasah guna mende ni..tp yg xthn bila dh pukul byk isi perut lalat terburai hehehe..

Saturday, January 7, 2012

Pisang Kaki


Rupa mcm tomato..
 1st time tau makan buah ni .

 memang sedap..

Tak puas pulak ..nak lagi..........

Ubat Batuk Alternatif

Bagi yang risau mengantuk bila makan ubat batuk ..apa kata try gula2 ni cap ibu & anak...so far berkesan Alhamdulillah ..


Perisa Original mmg pure rs ubat batuk mmg xleh telan mana huhuhu..kalau saya memang pilih tangerine lemon..

Wednesday, January 4, 2012

Sarung lengan or Stongan

Duk cari2 mana ada jual sarungan lengan jenis tebal sikit..bukan apa kadang2 bila nak pakai tshirt senang pakai stongan ni...
Beli kat TMC, Mesra Mall dalam RM5.99...p cari kat borong sakan beli dalam 6 colour..dari RM2.90 setiap satu hingga RM4.90..lagi murah and banyak pilihan..itupun yang corak2 siap ada..tp yg tu nampak cam nipis sikit..

Expired Date

Tahukah kita kepentingan tarikh tamat bahan2 yang dibeli? Jika melebihi tempoh kemungkinan boleh menjadi racun hingga membawa kepada cirit birit..Nak dijadikan cerita baru2 ini telah beli barang di TMC di Mesra Mall pada . My sis beli minuman minuman rendah lemak dutch lady pada 1 Jan 2012..balik tu terus dia buka minuman tu baru je nk minum sekali baru perasan expired date 25 Dis 2011..harga dalam rm4 lebih gitu..


Bgthu My sis p la semula TMC inform tp dia ckp xnk p malas nk p semata2 psl ni..


bill ni mmg blurrrrr x nmpk la...

Nota: pihak pasaraya kene alert n customer pun kene alert jugak la..kalau wat aduan sekurangnya diorg akan double cek minuman lain yg mgkin expired date masih ada dalam peti yg display utk customer..

Apa pandangan kawan2?

Apa yang korang nampak & boleh disimpulkan?