Our Story (7) Thailand (4) General (3) Aircond kancil (2) petua (2) tutorial blog (2) Air Laici (1) Ais Batu Cendol (1) Alergik kacang (1) Artis (1) Berhati2 dijalan raya (1) Bio Cleanz Multi Purpose Spray (1) Car perfume (1) Dinner 2011 (1) Expired (1) Gula kapas (1) Hello Kitty Road Tax Stickers (1) Hukum Pakai Placenta biri2 (1) Jeruk Kelubi (1) Kenangan (1) Kerja (1) Keyboard skin (1) Krisis Minyak Masak (1) Langkawi (1) Mandi manda di pantai (1) OKU (1) Octard Cover Foundation (1) Perangkap lalat (1) Pisang kaki (1) Purifying Cleansing Gel SHAKLEE (1) Resepi donut (1) Resepi mee sup (1) Semerbak (1) Sendayu Tinggi (1) Spek (1) Sumai Suite Hotel (1) Vacuum mini USB (1) air (1) asam boi (1) avalon japanese fish collagen (1) bawang putih (1) belajar sulam (1) bertani (1) bika ambon (1) brownies bakar (1) buah stor (1) calar (1) cantik ciptaan NYA (1) cooler pad (1) cucuk tanam (1) didik (1) fridge magnet (1) give away (1) halia (1) handbag hook (1) hasil seni mengait (1) hi goat (1) jalan raya (1) kaca mata (1) kalsium (1) kerbau (1) key chain (1) kolar baju (1) kolestrol (1) kuih pu kapur (1) kuih sagu (1) larangan merokok (1) luar rumah (1) magic blender (1) makan angin (1) mesin sulam brother (1) norefal (1) outdoor filter (1) penapis air (1) pendant swarovski (1) punch aid (1) punch maker (1) rambutan (1) resepi (1) rojak buah (1) rojak ikan (1) rojak timun (1) sambal terung (1) sampah (1) sarung lengan (1) scrabble (1) self cover button maker (1) shaklee (1) stongan (1) sulaman (1) tanam (1) tapis (1) tapisan (1) tilam kekabu (1) tips (1) ubat batuk alternatif (1) udang galah (1) umpan anai2 (1) water (1)

Monday, February 27, 2012

OKU

Teringat di TMC... 25 Feb 2012 Sabtu lepas..ada parking khusus untuk orang OKU...masa on the way nak balik..nampaklah couple ni ..si pompuan turun tlg alihkan safety kon manakala yg lelaki plak drive keta yg diletakkan untuk halang orang yg cukup sifat parking kat situ...

yg pompuan cukup sifat...mgkin yg si lelaki agaknya OKU kot...kalau tak xkn dia guna parking khusus tu..
apa-apajelah sendiri mau ingat

Saturday, February 25, 2012

Tips penjagaan Cermin Mata

Tips penjagaan cermin mata daripada calar...

 Kesat cermin dengan kain yang telah disediakan khusus untuk spek mata tu
 jangan sesekali guna kain tudung sbb boleh mybbkn calar2 halus pada cermin dan makanya efek pada cermin  kita akan perasan nape spek ni mcm kelabu je? walhal baru je tukar spek baru..power pun baru hehehe

Nota: kene tegur dek staff kedai warisan tadi iyalah spontan p kesat spek guna tudung terus diorang(2org serentak) ckp JANGAN LAP GUNA TUDUNG..anyway tq so much untuk teguran tu 

Friday, February 24, 2012

Didik diri sendiri n ahli keluarga

Di kawasan perkampungan/taman perumahan mesti ada tong sampah besar untuk kemudahan orang sekitarnya membuang sampah. Kedudukannya di tepi bahu jalan maknanya tanah rezab kerajaan lah kan..tp yang tak bestnyer apabila tong2 sampah besar ni berhampiran dengan rumah tahu2 jelah apabila angin bertiup baunya boleh muntah..iyalah segala mende buang dalam tu...

Citer yg saya ingin kongsikan adalah sebagai untuk mendidik diri sendiri n rakan2 sekeliling buanglah sampah di tempat yang sepatutnya..maksudnya buang di dalam tong sampah  seperti gambar di bawah ini.

buang di dalam tong sampah
 Cuba lihat gambar di bawah ini ...bayangkan jika rumah kita dekat dengan tong sampah lepas tu orang lain membuang di tepi2 tong sampah...kawasan berhampiran mesti akan kotor..bila kotor lalat2 hurung pastu terbang pergi hinggap plak ke makanan kat rumah pastu kita kene penyakit, itu belum masuk bila ayam, monyet, kucing, anjing, babi selongkar sampah sampai berselerak n berterbangan kat kawasan rumah2 berhampiran .so orang lain pun sama tolong hormati perasaan rakan2 sekitar, biar persekitaran bersih...xkan nk tggu n harapkan kontraktor pembersihan sapu sampah walhal kita sendiri yang mulakan perkara ni..
bukan buang di tepi tong sampah ..kadang2 sampah di tepi camni kontraktor pembersihan/majlis perbandaran tak kutip akhirnya bersepah di tepi jalan
Kadang2 rasa hilang sabar dengan orang camni..dlu rajin jugak tlg kutip n tlg bakar maner yg kering di tepi2..la ni x larat makin tlg kutip makin menjadik2 xde kesedaran sivik..

Nota: masing2 ada hak so tolong prihatin ye...

eerrmmm lagi satu kalaulah pihak berwajib sediakan penutup bagi tong sampah yang besar2 ni kan bagus

Thursday, February 23, 2012

Air Batu Cendol

Wat keja kuar peluh hampir separuh hari..pekena air batu cendol hilangkan dahaga...

Cuti Khamis 23 Feb 2012

Hari ni saja apply cuti untuk rehat2 and buat keje kat rumah.maklumlah biasa pagi2 sokmo rushing apakata hari ni buat keje secara santai hehehe bestttt..antaranya membasuh kain2 lapik kucing....taraaaa  siap sudah berjemur

 tengok umah kucing kosong

sapu2 garaj rumah


Basuh kereta...lama sudah x basuh keta

Nak dijadikan citer dlm tgh syok basuh2 keta pastu nmpk monyet2 di hadapan rumah..kucing2 hanya tengok je...terus ambik batu kecik2 lempar untuk halau diorg dari masuk ke kawasan rumah..

Sekali monyet2 yang dihalau tu ada sekor dia pusing balik kejar aku...bertempik la sampai berdiri bulu roma ketakutan..mujur sempat masuk ke kawasan laman rumah balik..
sudahnya abang aku ambik lastik + batu untuk halau  yang sekor tu pergi dari situ...tau takut
Nota:makin banyak monyet liar berkeliaran kat kawasan rumah..ingat citer si monyet makan cili pastu sang kancil kata jangan monyet jangan...maknanya monyet ni mmg jenis degil kan..

Wednesday, February 8, 2012

Tuesday, February 7, 2012

Perfume Keta

Pernah dengar n beli perfume daripada Semerbak?

Design cam kat bawah ni...

Yang botol kecik..botol xde corak


yang ni 8ml ada corak floral diluar botol

so far bau yang paling best Vanilla
Ni Website Semerbak 

Sunday, February 5, 2012

Gula Kapas

Dulu zaman kanak2 suka juga beli mende ni.sekian lama semalam baru merasa...kalau tak silap dulu harga bawah rm1.00..sekarang RM2.50 ..





Wednesday, February 1, 2012

Kereta Jumpa Doktor

ermm bukan orang je sakit..keta pun blh sakit..ari ni kene p jumpa doktor air cond..kene ambik cuti tahunan bkn MC ye..sbb yg sakit keta  so ketala kene ambik mc hntr kat saya hehehe

Yang ni p bengkel lain..mintak suh tgk je ..skali p tukar tali kipas air cond


 ni r rupanya tapi bila tukar masih berbunyi..skali di minta kene rujuk pakar 
P jumpa pakar  aircond sebenar

 Rupanya tabung gas bocor...
 Nampak tak yang tanda X n X1..X tu yg lama bocor so kene ganti yg baru X1

Sinilah (tgk yg tanda X atas sikit ) letaknya mende alah tu

Sekarang dh sejuk & tak bunyi lagi
Nota; nak servis kompressor air cond xde spare part..di sarankan tukar..skali tukar mhl tu...nntilah tgk budget dulu..harap2 keta makin sihat..maklumlah kalau dh masuk umur ke 6thn lebih ni faham2jelah