Thursday, April 26, 2012

Norefal

Penangan NOREFAL ...hasil forum & testimoni rakan pejabat maka diri ini memulakan langkah turut mencuba menggunakannya spt mereka...setakat ni dah 20++ biji soft gel saya gunakan...biasanya kalau silap pilih produk maka berpusu2lah jerawat nak tumbuh , white head or black head pun makin nampak tension kan bila semua produk tak menjadi...so far sepanjang pemakaian NOREFAL xde masalah yang timbul ...nak cover n pulih balik kulit muka bukan senang almaklumlah bermacam produk telah saya pakai sehingga kulit menjadi lebih sensitif huhuhu bukan senang nak recover apa2pun kene bersabar..


Kita tengok penerangan produk ni

Produk Terapi Norefal menawarkan penyelesaian bagi sesiapa yang ingin kelihatan lebih muda dan cantik. Losyen unik seperti sutera yang di rumus khas untuk memberikan nutrisi tambahan untuk semua jenis kulit. Apabila di gunakan setiap hari, ia akan menjaga kulit anda supaya lebih licin dan lembut serta membantu meremajakan penampilan keseluruhannya.


Kandungan : 
 Ovine placenta oil atau lebih dikenali sebagai placenta biri-biri, tocopherol (class of chemical compounds of which many have vitamin E activity), air dan juga pewangi yang dibenarkan. 


Kelebihan & Manfaat produk Norefal

1.Melindungi kulit dari pancaran matahari
penggunaan 'sunscreen lotions' menyelamatkan lapisan epidermis daripada sinaran ultraviolet cahaya matahari.
2. Mengekalkan kelembapan kulit
pengambilan supplement mengandungi vitamin E mencegah dehidrasi kulit. jika terlihat seorang wanita yang berusia tetapi kelihatan muda dengan wajah yang sihat berseri, maknanya dia mengambil vitamin E  dgn secukupnya
3. Membantu di dalam menyerap vitamin A
vitamin A seperti yang terdapat di dalam karot penting untuk penglihatan dan kulit yang sihat. walau dalam kuantiti yang sedikit, vitamin A ini perlu diserap oleh tubuh bagi kegunaan di atas. pengambilan vitamin E dapat menolong menyerapnya. 
4. Melawan dan mencegah jerawat
kandungan minyak vitamin E sangat membantu mencegah jerawat atau jeragat dari timbul di permukaan kulit. 
5. Mencegah penuaan kulit
Vitamin E ialah sejenis antioksidan. vitamin E melawan radikal bebas dan membuang toksin dalam tubuh. jadi vitamin E penting sebagai agent 'anti-penuaan' kerana bahan-bahan mekap yang mengandungi vitamin E dirumus khas untuk mengurangkan kedutan dan garis-garis halus di muka. pengambilan supplement dalam 400 milligram vitamin E setiap hari pula akan memperbaiki tekstur kulit anda, dan elakkan daripada dimusnahkan oleh pancaran matahari. 
6.Elok untuk kulit yang terbakar (sunburn)
Vitamin E ni sejuk dan sangat berkesan menghalang rasa terbakar. sapukan pada kulit sebelum terkena pancaran matahari bagi melihat kesannya secara positif. 
7. Mengurangkan parut bagi perempuan yang mengandung, 
anda pasti mempunyai 'stretch mark' di perut. sapukan vitamin E di bahagian tersebut akan menghilangkan kesan parut. ini kerana parut terbentuk oleh collagen dan vitamin E dapat mengurangkan kekuatan ikatan molekul dalam collagen itu.
8. Mencegah barah kulit
kerana merupakan satu antioksida dan juga kerana ia dapat melindungi kulit daripada panahan pancaran matahari, gabungan kedua-dua ini sangat bagus dalam melindungi tubuh daripada kanser kulit ataupun masalah kulit yang teruk.


Cara penggunaannya


Cara penggunaan hanya gunting plastik hujung/pulas pastu tarik , ...n then picit dan sapu pada muka pagi & malam (sebelum tidur cuci dahulu muka). Untuk bln pertama, pakai 2 kali sehari.. bila kulit dah gebu & glowing, just maintain 1 biji sehari (pakai malam aje sebelum tidur).

Bagi saya pulak prefer pakai sebelah malam sahaja sebelum tido sbb ms ni tgh relaks & baunya mmg best..kalau pakai siang hari tak sesuai bg kulit cam saya sbb kalau pakai bb cream or bedak jerawat bakal naik plak..xmo xmo  ..



*Nanti saya sertakan maklumat bagi yang was2 penggunaan placenta atau uri biri2 


0 comments:

Post a Comment

komen sikit