Our Story (7) Thailand (4) General (3) Aircond kancil (2) petua (2) tutorial blog (2) Air Laici (1) Ais Batu Cendol (1) Alergik kacang (1) Artis (1) Berhati2 dijalan raya (1) Bio Cleanz Multi Purpose Spray (1) Car perfume (1) Dinner 2011 (1) Expired (1) Gula kapas (1) Hello Kitty Road Tax Stickers (1) Hukum Pakai Placenta biri2 (1) Jeruk Kelubi (1) Kenangan (1) Kerja (1) Keyboard skin (1) Krisis Minyak Masak (1) Langkawi (1) Mandi manda di pantai (1) OKU (1) Octard Cover Foundation (1) Perangkap lalat (1) Pisang kaki (1) Purifying Cleansing Gel SHAKLEE (1) Resepi donut (1) Resepi mee sup (1) Semerbak (1) Sendayu Tinggi (1) Spek (1) Sumai Suite Hotel (1) Vacuum mini USB (1) air (1) asam boi (1) avalon japanese fish collagen (1) bawang putih (1) belajar sulam (1) bertani (1) bika ambon (1) brownies bakar (1) buah stor (1) calar (1) cantik ciptaan NYA (1) cooler pad (1) cucuk tanam (1) didik (1) fridge magnet (1) give away (1) halia (1) handbag hook (1) hasil seni mengait (1) hi goat (1) jalan raya (1) kaca mata (1) kalsium (1) kerbau (1) key chain (1) kolar baju (1) kolestrol (1) kuih pu kapur (1) kuih sagu (1) larangan merokok (1) luar rumah (1) magic blender (1) makan angin (1) mesin sulam brother (1) norefal (1) outdoor filter (1) penapis air (1) pendant swarovski (1) punch aid (1) punch maker (1) rambutan (1) resepi (1) rojak buah (1) rojak ikan (1) rojak timun (1) sambal terung (1) sampah (1) sarung lengan (1) scrabble (1) self cover button maker (1) shaklee (1) stongan (1) sulaman (1) tanam (1) tapis (1) tapisan (1) tilam kekabu (1) tips (1) ubat batuk alternatif (1) udang galah (1) umpan anai2 (1) water (1)

Saturday, October 20, 2012

kerbau oohh kerbau mana tuan engkau

haiiii tuan kerbau bila la engkau mau kandangkan ternakan kau..dibiarkan berkeliaran sana sini, makan tanaman orang, lepak di tengah jalan sampai ada yg meragut nyawa...sambil makan n lepak pun ternakan kau MEMBUANG dihadapan jalan2 umah2 ,sampai menyusahkan pengguna jalan dan tuan rumah ..itu belum hujan ...kalau dah hujan bau hancing sampai ke dalam rumah...nak kata kerbau tu tak cerdik tak logik la kan dah namanya binatang  mana la reti...yang cerdik mestila tuannya..haiii bela kerbau berekor2 hrg utk sekor dah ribu riban xkan xde tanah utk buat kandang....

ni lah tugas di pagi hari minggu...kambus bahan buangan kerbau dengan pasir. kedudukan yg strategik setentang ngn umah..bau pun ya ampunnnn













Monday, October 8, 2012

Octard Cover Foundation


isshhh saya ni x la berapa rajin untuk pakai bedak compact n foundation bukan apa rajin kejap je pastu mls ala ms kes beli Norefal ari tu cam tu jugak la lalala..pastu sajelah duk survey2 terbacalah kisah octard  cvr foundation ni..mmg  menarik minat plak...


OCTARD Cove Foundation Range 

ni sesuai untuk kategori spt di bawah

S31: kulit cerah mcm cina (cover face 130)
S41: kulit cerah melayu (cover face 140)
S51: kulit cerah melayu (cover face 141)
S52: kulit sawo matang (cover face 151)
S71: concealer (cover face 171)
yang saya beli ni seller nyer mmg dptkan stok drp Jepun...sellernya Zunita Ramli

100% original

made in Japan


Sebenarnya saya minat gak nk try naturactor cover face..tp octard ni ada moisturizing dan teksturnya lebih lembut haaa sbb tu sy nk try pakai..harap2 sesuai la...


Monday, October 1, 2012

Shaklee supplement


dah lama orang duk suggest makan shaklee ..masa tu x berapa minat.. kini baru berminat utk dptknnya bila di google byk feedback yang memuaskan hati antara salah satu faktor saya beralih kepada shaklee..

Saya ambik  B complex, Vita C & Vita E..bg yang ada masalah kesihatan ada yg alami proses penyembuhan yang berbeza..satu lagi supplement produk ni boleh dijadikan masker bukan sahaja utk dimakan ..

cara pengambilan :

Vita C & B Complex makan di siang hari slps mkn pagi
Vita E makan di malam hari slps mkn malam
air kosong kene minum banyak2 ye..sekurang2nya 2 liter sehari utk healing proses

Untuk dijadikan masker
Vita C tu boleh dipatahkan 3  (sekali pakai 1 kerat la ye)
Vita E cucuk softgel tu picit dan pakaikan (1 biji blh pakai utk 3 malam)

Nota:selamat mencuba untuk diri sendiri hehehehe