Our Story (7) Thailand (4) General (3) Aircond kancil (2) petua (2) tutorial blog (2) Air Laici (1) Ais Batu Cendol (1) Alergik kacang (1) Artis (1) Berhati2 dijalan raya (1) Bio Cleanz Multi Purpose Spray (1) Car perfume (1) Dinner 2011 (1) Expired (1) Gula kapas (1) Hello Kitty Road Tax Stickers (1) Hukum Pakai Placenta biri2 (1) Jeruk Kelubi (1) Kenangan (1) Kerja (1) Keyboard skin (1) Krisis Minyak Masak (1) Langkawi (1) Mandi manda di pantai (1) OKU (1) Octard Cover Foundation (1) Perangkap lalat (1) Pisang kaki (1) Purifying Cleansing Gel SHAKLEE (1) Resepi donut (1) Resepi mee sup (1) Semerbak (1) Sendayu Tinggi (1) Spek (1) Sumai Suite Hotel (1) Vacuum mini USB (1) air (1) asam boi (1) avalon japanese fish collagen (1) bawang putih (1) belajar sulam (1) bertani (1) bika ambon (1) brownies bakar (1) buah stor (1) calar (1) cantik ciptaan NYA (1) cooler pad (1) cucuk tanam (1) didik (1) fridge magnet (1) give away (1) halia (1) handbag hook (1) hasil seni mengait (1) hi goat (1) jalan raya (1) kaca mata (1) kalsium (1) kerbau (1) key chain (1) kolar baju (1) kolestrol (1) kuih pu kapur (1) kuih sagu (1) larangan merokok (1) luar rumah (1) magic blender (1) makan angin (1) mesin sulam brother (1) norefal (1) outdoor filter (1) penapis air (1) pendant swarovski (1) punch aid (1) punch maker (1) rambutan (1) resepi (1) rojak buah (1) rojak ikan (1) rojak timun (1) sambal terung (1) sampah (1) sarung lengan (1) scrabble (1) self cover button maker (1) shaklee (1) stongan (1) sulaman (1) tanam (1) tapis (1) tapisan (1) tilam kekabu (1) tips (1) ubat batuk alternatif (1) udang galah (1) umpan anai2 (1) water (1)

Friday, December 28, 2012

Masalah Aircond lagi

Keta bila dah dekat nak abis bayar ni macam2 la masalah..satu lagi kalau x servis ikut jadual..ingat tukar minyak itam,minyak enjin,minyak gear je kene tukar rupanya seme mende...




ni dah siap pasang balik skirt kete ni


 ni la mende alah nyer kene ganti..tokey kedai tunjuk ada bocor..duk bubble 2-3 tempat huhuhu..melayang la lagi duit

Harap2 air dah xde masalah la lepas ni..sbb 3 item berkait ngn air cond seme dah tukar 


Saturday, December 1, 2012

Rojak timun kuah ikan


Dalam banyak2 rojak.. rojak ni la paling best...nyum..nyum

Sedap di makan dengan timun batang, betik muda dan juga keropok...

cara nak buat kuahnya



9 ekor ikan selayang (kalau nak kuah lebih pekat boleh lebihkan ikan lagi sedap)
5 sudu besar cili boh (yang nk pedas letak lebih sikit)
2 keping nisan  atau orang luar panggil gula melaka
Gula dan garam secukup rasa
1/2 cawan guna air asam jawa (pekat)
1 1/2 liter air

selamat mencuba