Our Story (7) Thailand (4) General (3) Aircond kancil (2) petua (2) tutorial blog (2) Air Laici (1) Ais Batu Cendol (1) Alergik kacang (1) Artis (1) Berhati2 dijalan raya (1) Bio Cleanz Multi Purpose Spray (1) Car perfume (1) Dinner 2011 (1) Expired (1) Gula kapas (1) Hello Kitty Road Tax Stickers (1) Hukum Pakai Placenta biri2 (1) Jeruk Kelubi (1) Kenangan (1) Kerja (1) Keyboard skin (1) Krisis Minyak Masak (1) Langkawi (1) Mandi manda di pantai (1) OKU (1) Octard Cover Foundation (1) Perangkap lalat (1) Pisang kaki (1) Purifying Cleansing Gel SHAKLEE (1) Resepi donut (1) Resepi mee sup (1) Semerbak (1) Sendayu Tinggi (1) Spek (1) Sumai Suite Hotel (1) Vacuum mini USB (1) air (1) asam boi (1) avalon japanese fish collagen (1) bawang putih (1) belajar sulam (1) bertani (1) bika ambon (1) brownies bakar (1) buah stor (1) calar (1) cantik ciptaan NYA (1) cooler pad (1) cucuk tanam (1) didik (1) fridge magnet (1) give away (1) halia (1) handbag hook (1) hasil seni mengait (1) hi goat (1) jalan raya (1) kaca mata (1) kalsium (1) kerbau (1) key chain (1) kolar baju (1) kolestrol (1) kuih pu kapur (1) kuih sagu (1) larangan merokok (1) luar rumah (1) magic blender (1) makan angin (1) mesin sulam brother (1) norefal (1) outdoor filter (1) penapis air (1) pendant swarovski (1) punch aid (1) punch maker (1) rambutan (1) resepi (1) rojak buah (1) rojak ikan (1) rojak timun (1) sambal terung (1) sampah (1) sarung lengan (1) scrabble (1) self cover button maker (1) shaklee (1) stongan (1) sulaman (1) tanam (1) tapis (1) tapisan (1) tilam kekabu (1) tips (1) ubat batuk alternatif (1) udang galah (1) umpan anai2 (1) water (1)

Monday, July 29, 2013

Rumah diserang anai2



Rumah saya sering diserang anai2..asal ada barang yg bertempek lama atas lantai, almari rapat dgn dinding siap la memang kene la nanti. Baru2 ni teruk anai2 kerjakan barang2 dalam bilik..setelah beli umpan anai2 sekarang dah xde masalah..Dah berapa bulan tgk dah xde dah..syukur Alhamdulillah..


Umpan anai2 ni memang sgt2 berkesan..

Kalau berminat boleh pergi ke sini http://anai-anai.atabox.com/

Friday, July 12, 2013

Langkawi

Inilah kali pertama aku jejakkan kaki ke Langkawi...dulu nk pergi x terpergi2 ada saja halangan..kali ni tetiba nama terselect utk p kursus ke sana..apa lagi layan je la..

perjalanan memakan masa hampir 16 belas jam..memang kebas la..
4Julai  2013- 8 Julai 2013
tunggu bas 10.45 pm tapi bas sampai di area saya menunggu pukul 12.05 midnight...ni bghn tunggu dah lenguh..belum bhgn naik bas ..hahaha..sebenarnya berdebar takut mabuk..

Naik feri dari Kuala Perlis dalam pkl 2.30pm..

sampai di Jeti langkawi dlm pkl 3.45pm..
menginap di MyHotel

Gambar2 kursus xde.....yang pi shopping sket2 ni pun xsemua gambar saya snap..sbb bateri hp mudah kong..huhuhu

jom kita layan la gambar2 ni semua

ni hasil pemerhatian kat kedai


nougat antara yang paling laris..

ni plak mencari barang yang dikirim...jam tangan



dan purse kulit...memang murah sampai less 50%






ni hasil rembatan

coklat
 towel n kain batik for my mum...tabung kuih n sudu for household n kacang cerdik

perfume..ala beli yg kecik udah la..yg besar kat umah x abis2 lagi
 fridge magnet

sambil berjalan2 singgah la juga tempat2 lain..yang ni berhampiran dengan pasaraya billion

 yang ni berhampiran dengan jeti





 asam antara wajib ada hehehe


 yang paling wajib ubat tahan mabuk ...dimenate namanya... 

p kursus baju dah banyak so beg pun mmg dh berat jadi apa yg dibeli tu kira berpadananla nak bawak balik..